Vyhľadávanie


Kontakt

Slávisti s.r.o....

jeden za všetkých , všetci za jedného :)

E-mail: bojankrkic24@zoznam.sk

TOPlist

Hodnotenie sezóny 2009/10 - dorast FK Slávia Staškov

02.07.2010 16:04

Hodnotenie sezóny 2009/10 - dorast FK Slávia Staškov

Dorastenci FK Slávia Staškov splnili cieľ, ktorý si stanovili pred sezónou 2009/2010 a obsadili v 5. lige skupiny „A“ pekné 3. miesto. Po priemernej jesennej časti, v ktorej chlapci predvádzali dosť nevyrovnané výkony, dokázali hlavne v jarnej časti predvádzať výborný a rýchly kombinačný futbal okorenený nádhernými gólmi. Stalo sa najlepším družstvom jari, ktoré drží sériu 11 zápasov bez prehry a ako jediné dokázalo uspieť na trávniku lídra z Lietavskej Lúčky, kde triumfovalo po fantastickom výkone 3:2. Mladé mužstvo sa vyznačuje silným kolektívnym duchom, pracovitosťou, charakterom a obrovským potenciálom do budúcnosti. Ak budú mladí futbalisti na sebe naďalej tvrdo pracovať, môžu to dotiahnuť naozaj ďaleko.

Výsledky

1. kolo
Slovan Podvysoká – FK Slávia 0:0

2. kolo
FK Slávia – Beskyd Svrčinovec 7:1
G: Perďoch 2, Korduliak, Polka, Gajdošík, A. Ohrádka, F. Jurga

3. kolo
ŠK Radoľa – FK Slávia 5:1
G: Korduliak

4. kolo
FK Slávia – ŠK Štiavnik 1:1
G: Perďoch

5. kolo
FK Strečno – FK Slávia 1:1
G: Slúka

6. kolo
FK Slávia – Tatran Turzovka 2:1
G: Perďoch, Grečmal

7. kolo
FK Čadca B – FK Slávia 1:2
G: Polka, Grečmal

8. kolo
FK Slávia – REaMOS Kys. Lieskovec 2:0
G: Perďoch, Slúka

9. kolo
OŠK Rosina - FK Slávia 2:2
G: Polka, Slíž

10. kolo
Slovan Skalité - FK Slávia 3:0

11. kolo
FK Slávia – Lietavská Lúčka 0:5

12. kolo
ŠK Dolný Hričov - FK Slávia 7:1
G: A. Ohrádka

13. kolo
FK Slávia – Snaha Zborov 5:2
G: Polka, Gajdošík, Perďoch, Slúka, Babiš

14. kolo
FK Slávia – Slovan Podvysoká 2:1
G: Polka, M. Čambora

15. kolo
Beskyd Svrčinovec - FK Slávia 2:1
G: Gajdošík

16. kolo
FK Slávia – ŠK Radoľa 1:1
G: Perďoch

17. kolo
ŠK Štiavnik - FK Slávia 0:3
G: Ivanovič, Kováčik, Gajdošík

18. kolo
FK Slávia – FK Strečno 4:1
G: Gajdošík 3, Badžgoň

19. kolo
Tatran Turzovka - FK Slávia 1:4
G: Gajdošík, Badžgoň, Polka, Ivanovič

20. kolo
FK Slávia – FK Čadca B 4:0
G: Gajdošík, Ivanovič, Kováčik, Polka

21. kolo
REaMOS Kys. Lieskovec - FK Slávia 1:1
G: Gajdošík

22. kolo
FK Slávia – OŠK Rosina 7:2
G: Perďoch 3, Gajdošík, Slúka, Badžgoň, Polka

23. kolo
FK Slávia – Slovan Skalité 7:1
G: Gajdošík 3, Kováčik 2, Polka, Perďoch

24. kolo
Lietavská Lúčka - FK Slávia 2:3
G: Ivanovič 2, Polka

25. kolo
FK Slávia – ŠK Dolný Hričov 5:1
G: Polka, Perďoch, Ivanovič, Badžgoň, Kováčik

26. kolo
Snaha Zborov - FK Slávia 3:3
G: Gajdošík 2, Perďoch
 

Konečná tabuľka

 

1. Cement. Lietavská Lúčka 26 19 4 3 112:29 61
.. ..jhjh jh h        
3. FK Slavia Staškov 26 14 7 5 69:45 49
4. Snaha Zborov nad Bystricou 26 14 2 10 72:46 44
5. ŠK Radoľa 26 13 3 10 55:44 42
6. OŠK Rosina 26 12 4 10 43:45 40
7. Slovan Podvysoká 26 13 1 12 51:47 40
8. FK Strečno 26 11 6 9 71:56 39
9. Tatran Turzovka 26 9 6 11 43:46 33
10. Beskyd Svrčinovec 26 9 3 14 56:75 30
11. Slovan Skalite 26 9 1 16 38:90 28
12. FK Čadca B 26 7 5 14 46:76 26
13. REaMOS Kys. Lieskovec 26 7 1 18 39:82 22
14. ŠK Štiavnik 26 4 3 19 37:73 15

Charakteristika hráčov

Tomáš Slíž – brankár, 17 r. - 24 zápasov/1 gól
Výbornú výkonnosť mal hlavne v jesennej časti, kde patril medzi opory týmu, viackrát mužstvo podržal. V druhej polovici súťaže sa nevyhol kolísavým výkonom a dostal niekoľko lacných gólov. Brankár, ktorý je vynikajúci na čiare, problémy má s centrovanými loptami, tiež viac by mal dirigovať defenzívnych hráčov pred sebou. Zlepšiť by mal aj tréningovú dochádzku. Môže z neho vyrásť veľmi dobrý brankár.

Miroslav Badura
– brankár, 15 r. - 2 zápasy
Mladý talentovaný brankár, ktorý zatiaľ len zbiera skúsenosti. Výborný v tréningovej dochádzke, vďaka čomu sa postupne zlepšuje. Takisto je výborný na čiare, slabší pri centrovaných loptách. Pôsobí tichým a máličko zakríknutým dojmom, mal by si viac veriť. Budúcnosť a perspektíva v mužstve, má potencionál stať sa výborným brankárom.

Juraj Ivanovič – obránca, 17 r. - 13 zápasov/6 gólov
Futbalista, ktorý môže nastupovať na pravej strane obrany alebo v zálohe. Na jar patril medzi najlepších, veľký bojovník, srdciar. Na ihrisku nechá všetko. Dostatočne rýchly, tvrdý, silný v osobných súbojoch, výborne centrujúci hráč, ktorý vie na seba zobrať zodpovednosť. Dobrý týmový hráč sršiaci sebavedomím. Výborný exekútor pokutových kopov. Má pred sebou veľkú budúcnosť. Vďaka svojim vlastnostiam jeden z kandidátov na kapitána. K slabinám patrí slabšia technika a niekedy má tendenciu komentovať dianie na ihrisku a hlavne rozhodnutia rozhodcov. Veľká opora mužstva.

Matej Čambora
– obránca, 17 r. - 24 zápasov/1 gól
Výborný obranný hráč, ktorý nastupoval pravidelne a hral prakticky na všetkých postoch v obrane. Skvele bráni, je veľmi dobrý v osobných súbojoch, tvrdý, agresívny. Pilier obrany, ktorý si počas celej sezóny udržiaval stabilne dobrú výkonnosť. Poctivý a svedomitý futbalista. K slabinám patria slabšia podpora ofenzívy a rozohrávka. Jeden z dôležitých hráčov v mužstve.

Andrej Čambora – obránca, 18 r. - 26 zápasov
Výborný stredný obránca, skúsený, inteligentný a veľmi zodpovedný. Výborne hral hlavne na jar, kedy patril k najlepším hráčom družstva. Veľmi dobre organizuje defenzívu. Je tvrdý a silný v osobných súbojoch, dobre hlavičkujúci. Najdôležitejší hráč našej defenzívy. Napriek svojim skúsenostiam a postave by sa mal viac presadzovať pri našich útočných štandartkách. Máličko pomalší a takisto by mal zlepšiť rozohrávku. Kľúčový hráč týmu.

Jakub Sabela
– obránca, 15 r. - 17 zápasov
Veľmi talentovaný obránca, ktorý môže hrať na akomkoľvek poste v obrane. Hráč, ktorý keď nastúpil, nikdy nesklamal. Výborne pozične pripravený, s dobrou rozohrávkou, agresívny hlavičkár, silný v osobných súbojoch. V budúcej sezóne kandidát na základnu zostavu. Hráč, ktorý aj napriek svojmu mladému veku hral v ťažkých zápasoch bez rešpektu. Mal by zapracovať na rýchlosti. Jeden z najtalentovanejších futbalistov – obrovský potencionál. Už teraz výborný stredný obránca.

Filip Jurga – obránca, 18 r. - 13 zápasov/1 gól
Solídny defenzívny hráč, ktorý môže hrať na každom poste v obrane. Na súperových ihriskách dobre zastával i post defenzívneho stredopoliara. Veľmi zodpovedný, inteligentný týmový hráč. Veľmi dobrý v osobných súbojoch, dostatočne tvrdý. K slabinám patria veľká náchylnosť k zraneniam, slabšia rozohrávka a rýchlosť. Veľmi potrebný a dôležitý hráč v mužstve.

Tomáš Čuboň – obránca, 19 r. - 20 zápasov
Veľmi tvrdý stredný obránca, dobrý hlavičkár, ktorý necúvne v žiadnom súboji. Slabší v hre po zemi, so slabšou rozohrávkou a najslabšou dochádzkou na tréningy. Niekedy nedával futbalu to, čo sa od neho vyžaduje. Aj on počas sezóny laboroval so zraneniami. Vo väčšine zápasov si svoje miesto zastal, ale od najskúsenejšieho hráča sa viac čakalo, mal byť väčším vodcom na ihrisku i mimo neho. Dobrý stredný obránca, keď zlepší prístup k futbalu, môže sa presadiť v ďalších sezónach v týme dospelých, ku ktorým prechádza.

Pavol Korduliak – záloha, 18 r. - 24 zápasov/2 góly
Kapitán mužstva, ktorý nastupoval najviac na krajoch zálohy v niektorých zápasoch i na hrote. Veľmi dobrý krídelný hráč, silný v súboji jeden na jedného, ktorý je veľmi rýchly s dobrou finálnou prihrávkou. Pracovitý a technický typ s výbornou dochádzkou na tréningy, za rok nevynechal ani jeden. Je typom futbalistu, s ktorým sa veľmi dobre pracuje, keďže je oddaný tomuto športu. Vzhľadom na to, že je to ofenzívny hráč, mal by sa viac strelecky presadzovať, 2 góly je dosť málo na hráča jeho kvalít. Ako kapitán by mal viac ovplyvňovať dianie na ihrisku a v kabíne. Takisto je slabší v osobných súbojoch a zlepšiť by mal i streľbu. Jeden z ťažko nahraditeľných hráčov, opora týmu.

Jakub Slúka – záloha, 16 r. - 24 zápasov/4 góly
Nesmierne talentovaný mladý stredopoliar, ktorý nastupoval pravidelne na jeseň, na jar striedavo, najviac na pozícii v strede zálohy. Dobre stavaný, technicky výborne pripravený hráč s kvalitnou prihrávkou, ktorému nerobí problém zbaviť sa kľučkou viacerých protihráčov a so schopnosťou výberu miesta pri ofenzívnych výpadoch. Ako mladý hráč dokázal streliť 4 góly, čo je veľmi slušné. Ale počas sezóny sa nevyhol výkonnostnej stagnácii. Na tréningoch výborný, v zápasoch niekedy nevýrazný, pomalší a menej agresívny, mal by si viac veriť. Ale na svoj mladý vek je futbalovo vyspelý, poctivo si plní tréningové povinnosti. Hráč, ktorý miluje futbal. Obrovský talent. V budúcej sezóne by mal byť už ťahúňom.

Marek Grečmal
– záloha, 16 r. - 20 zápasov/2 góly
Talentovaný záložník, ktorý nastupoval väčšinou na pravej strane zálohy. Na jar väčšinou striedal, ale vždy dokázal naskočiť do zápasu a bol prínosom. Je nesmierne snaživý a pracovitý. Smerom dopredu veľmi dobrý, niekedy ma problémy s defenzívnou činnosťou. Výborná dochádzka na tréningy, ale takisto v zápasoch neodovzdáva to, čo na tréningu. V tréningu ide príkladom. Niekedy pôsobí bojazlivým dojmom. Ale je to veľká nádej do budúcnosti, vidieť, že má futbalové srdce a kolektívne zmýšľanie. Od budúcej sezóny je kandidátom do základnej jedenástky.

Marcel Ohrádka
– záloha, 16 r. - 9 zápasov
Mimoriadny talent, skvelá individualita. Rýchly krídelný hráč, skvelý technik s dobrým vedením lopty a kvalitnou strelou. Hlavne smerom dopredu je vynikajúci, kde čerpá zo svojej skvelej kondičnej dispozície. Pri dobrom vedení má predpoklady stať sa ligovým futbalistom. Občas málo agresívny a slabší v osobným súbojoch, rezervy má v defenzívnej činnosti. Zapracovať musí aj na disciplíne, ako jediný hráč dostal červenú kartu. Aj napriek mladému veku patrí k platným a dôležitým hráčom.

Vladimír Kováčik – záloha, 19 r. - 22 zápasov/5 gólov
Skúsený záložník, ktorý prakticky nastupoval na každom zo stredopoliarskych postov. Dobre technicky vybavený s výbornou strelou zo strednej vzdialenosti. Dobrý týmový hráč. Na jar sa dokázal presadiť aj strelecky, čo mu prospelo a bol veľmi platným hráčom. Medzi slabšie stránky patria pomalšia práca s loptou a tendencia komentovať dianie na ihrisku. Ako 19-ročný mal byť ešte väčším lídrom. Stabilný a dôležitý pre mužstvo na ihrisku i v kabíne. Od novej sezóny prechádza k „A“ mužstvu.

Adrián Ohrádka – záloha, 18 r. - 24 zápasov/2 góly
Ľavý záložník, ktorý v niektorých zápasoch nastupoval aj na ľavom kraji obrany. Ortodoxný ľavák s dobrou kopacou technikou, výbornou strelou a kvalitným centrom. V šatni vie navodiť dobrú náladu. Keď sa mu chce a sústredí sa na svoj výkon je veľmi platný pre družstvo. Niekedy býva náladový, čo jemu, ale ani mužstvu neprospieva. Troška pomalší a slabší v osobných súbojoch. V niektorých zápasoch patril k tým najlepším, naopak, niektoré mu nevyšli, ale v mužstve zastáva dôležitú úlohu. Kvalitný ľavý záložník.

Ján Badžgoň – záloha, 19 r. - 12 zápasov/4 góly
Obrovský bojovník, ktorý na ihrisku nechá celé srdce. Behavý, pracovitý a obetavý hráč s výbornou technikou a so solídnou strelou. Kvôli zraneniu nehral celú jeseň, ale na jar patril ku kľúčovým hráčom. Vynikajúci inteligentný chalan, ktorý sa bude veľmi ťažko nahrádzať. V 19-tich rokoch sa stal osobnosťou a je veľkou nádejou pre mužský „A“ tým, ku ktorému v lete prechádza. Vynikajúci futbalista a nepostradateľná súčasť mužstva.

Miroslav Polka – záloha, 18 r. - 26 zápasov/11 gólov
Hráč, ktorý je obdarený možno najväčším talentom. Veľmi futbalový, vynikajúci technik, famózny exekútor štandartných situácií. Pravý režisér hry, ktorý vyniká aj v streľbe a vyžíva sa v súbojoch jeden na jedného. Keby ešte zlepšil tréningovú dochádzku môže z neho vyrásť pán futbalista. Priemerné výkony podával v prvých 3-4 zápasoch jari, ale potom jeho výkony len gradovali. Občas slabší v defenzíve a niekedy zbytočne tvrdo atakuje súpera nebezpečnými zákrokmi. Takmer kompletný futbalista. Ak na sebe bude viac pracovať, môže to dotiahnuť ďaleko. Kľúčový hráč.

Tomáš Čišecký – záloha, 15 r. - 7 zápasov
Mladý perspektívny hráč. Nastupuje na pravej strane zálohy alebo v útoku. Rýchlostne veľmi dobre pripravený, ale chýba mi u neho väčšia snaha sa pobiť o miesto v zostave. Pôsobí flegmaticky, v zápasoch i tréningoch by sa mal prejavovať väčším zápalom pre hru. Mal momenty, keď sa ukazoval vo výbornom svetle na tréningu, inokedy bol neviditeľný. K majstrovským zápasom nastupoval len sporadicky - ako striedajúci hráč. Vzhľadom na svoj vek ešte môže výkonostne povyrásť, je prísľubom do budúcna, ale musí zlepšiť prístup a dochádzku na tréning.

Erik Perďoch – útok, 17 r. - 24 zápasov/13 gólov
Veľmi dobrý útočník, ktorý sa vie dostať do gólových šancí a vie ich aj premeniť. Nesmierne pracovitý, behavý typ útočníka so solídnou hrou hlavou a výborný do kombinácie po zemi. Vyniká schopnosťou presadiť sa v súbojoch jeden na jedného. Príkladne si plní tréningové povinnosti. Talent, ktorý má veľkú perspektívu a potencionál. Niekedy mu chýba kľud a pohotovosť v zakončení, občas býva zbrklý. Svojou veľkou pracovitosťou, behavosťou a rýchlosťou svoje drobné nedostatky kompenzuje. Výborný útočník, dôležitý hráč mužstva.

Vladimír Gajdošík
– útok, 18 r. - 17 zápasov/16 gólov
Famózny hráč. Moderný typ útočníka – rýchly, obetavý, veľmi dobre si kryje loptu. Vie udržať loptu, keď je mužstvo pod tlakom. Výborný v hre hlavou, ešte lepší po zemi. Zakončovateľ, najlepší strelec mužstva. Keď má svoj deň je nezastaviteľný pre súperových obráncov. Ale máva problémy so zraneniami a niekedy potrebuje viac šancí na gól. Pohodový chalan, ale pôsobí máličko flegmaticky a nepriebojne. V budúcej sezóne najväčší kandidát na zisk najlepšieho strelca súťaže. Výborný futbalista, kľúčový hráč s obrovským talentom a potencionálom.